Kérjen
további információt!
+36 30 780 8587

Esettanulmány

A POSeidon kasszafelügyeleti rendszer a közelmúltban ismét bizonyította hatékonyságát. Újra több százezer forintot „mentett meg” Megbízónknak, amely összeg hiányában partnerünk áruházában a leltárhiány jelentősen megnövekedett volna.

Egy nemzetközi diszkont áruházlánc budapesti egységének vezetője kérte a segítségünket, mert az elmúlt hónapokban látványosan megnőtt az áruház ismeretlen eredetű leltárhiánya. Az áruház vezetésének vizsgálatai nem vezettek eredményre, a hiányok pedig tovább nőttek. Az áruház vezetője megadott minden olyan információt részünkre, amellyel el tudtuk kezdeni a leltárhiányok okának felderítését.

A Poseidon Control System segítségével a rendelkezésünkre álló információk alapján megkezdtük az eset kivizsgálását. Szakértő kollégáinknak hamar szemet szúrt, hogy  bizonyos termékek eladásakor mindig egy adott pénztárost láttak a felvételeken, és mindig ugyanaz a 3 főből álló társaság vásárolt nála. Rendszerünk segítségével rövid időn belül összegyűjtöttük ezeket a felvételeket, és azok elemzésekor kiderült, hogy egy gondosan megszervezett és jól átgondolt visszaélési sorozattal állunk szemben. Az összegyűjtött, közel 10 felvétel tanúsága szerint, a 3 fős társaság minden esetben telepakolt bevásárlókocsikkal érkezett meg a szóban forgó pénztároshoz. A bevásárlókocsikat a társaság tagjai letakarták kabátokkal, reklámszatyrokkal és azok tartalma egy alkalommal sem került kifizetésre. A társaság, hogy magukról a figyelmet eltereljék és „normális” vásárlónak látszódjanak, elenyésző mennyiségű és értékű terméket vásároltak. A fizetés során a teli bevásárlókocsikat egyszerűen áttolták a kasszán.

A felvételek elemzését követően, miután az elkövetés ténye bizonyítást nyert, a rendőrséget tájékoztattuk és a feljelentést megtettük. A következő alkalommal a rendőrhatósággal közösen sikerült tetten érnünk az elkövetőket és a pénztárost is, akik cselekményüket elismerték. Az eltulajdonított termékek jelentős részét az áruház részére visszaszolgáltatták, mintegy 200 ezer forint értékben.

Az áruház leltáreredménye az eset lezárását követően jelentősen mértékben javulni kezdett, az ismeretlen eredetű leltárhiány a töredékére csökkent. A felderítés hatékonyságát és sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az áruházban hasonló cselekményre azóta nem került sor.

A POSeidon Control System ebben a pillanatban is éberen őrködik Megbízóink értékei felett, immár 3 országban, közel 1200 pénztárgép felügyeletét ellátva.